Distributeur                                 Banded Amsterdam


Modern en  tijdloos. De Banded Amsterdam styles zijn geïnspireerd op kunst en cultuur uitingen uit de hele wereld. (Armbanden Dames, Armbanden Heren, vrouwen armband). Bovendien zijn ze waterproof, UV bestendig en slijtvast (bij normaal gebruik).

Banded Amsterdam

G-Force BV is direct verantwoordelijk voor de distributie van Banded Amsterdam in de Benelux en Scandinavië. Wij zijn erop gericht het merk via Multi-channel strategie bij de eindconsument te brengen. Overal waar we inschatten dat er behoefte is aan ons mooie product, zullen we trachten te zijn. Momenteel wordt er met geselecteerde retailers in de modebranche, trendjuweliers, lifestyle winkels gestart om nog voor de feestdagen mooie trendy & kwalitatieve cadeaus te kunnen verkopen. Daarnaast werken we natuurlijk ook online, staan we op belangrijke beurzen en op artisan markten en festivals. Mocht je interesse hebben en je tot de geselecteerde groep retailers willen behoren, dan nodigen we je van harte uit om eens een kop koffie te doen.  

Handgemaakt


Wij zijn zo gewend aan machinale perfectie ... we vinden het prachtig wanneer een product met de hand gemaakt wordt maar oh jee, mijn printje staat niet helemaal recht ... Jammergenoeg is ambacht bijna verdwenen, we zien steeds minder echte vakmensen, met name doordat we veel sneller, goedkoper en perfecter kunnen produceren met machines. Het liefst ver weg, het blijft vies werk waarvoor wij ons in het westen vaak te goed en te duur vinden. Banded wordt in Berlijn geproduceerd, met de hand bedrukt, met de hand gesloten. Hierdoor staat een print soms niet helemaal in het midden uitgelijnd. Wij zien dat als de perfecte imperfectie van handwerkt.

 

Groen geproduceerd


Onze armbanden worden gezond gemaakt. Ze zijn gemaakt van edelstaal - stainless steel, vrij van allergenen en nikkel. Dat laatste noemen we specifiek omdat die veel gevraagd wordt. Overigens is het al vele jaren verboden om Nikkel te gebruiken in producten welke direct contact met de huid hebben. Derhalve wordt al ons metaal voor bewerking door een onafhankelijk instituut gecontroleerd op nikkel. Ook onze coating is een milieu vriendelijk product dat onschadelijk is voor de gezondheid van onze productie medewerkers. Bij de productie van ons half fabrikaat, wordt er gekozen voor gecertificeerde producenten die alle maatregelen treffen om hun CO2 uitstoot te minimaliseren.

Ver weg of dichtbij?


Veel bedrijven verplaatsen hun productie naar Azie. De belangrijkste driver hiervoor is de prijs en marge. Aziatische producenten krijgen veelal een lijst met sociaal maatschappelijke voorwaarden waaraan ze moeten voldoen en mogen vervolgens produceren. Dan moet je vooral denken aan zaken als kinderarbeid en veilige  en schone arbeidsomstandigheden.  Die voorwaarden worden vervolgens eens per jaar steekproefsgewijs gecontroleerd en vervolgens kunnen ze zeggen dat ze sociaal en maatschappelijk verantwoord produceren. Dat zou in ons geval ook een keuze kunnen zijn.

Sociaal en mvo


Toch kiezen we bewust voor dichtbij. Allereerst omdat we de overtuiging hebben dat we beter dichtbij, in onze eigen cultuur met onze eigen normen en waarden, als merk je sociaal en maatschappelijk verantwoordelijkheid  kunt nemen en het dan ook veel beter kunt controleren.

Er zijn in onze westerse landen heel veel mensen die niet kunnen werken, om allerlei redenen. Soms heeft dat een medische achtergrond en hebben mensen een psychische of lichamelijke beperking, soms ook een sociale. Je zou het kunnen vergelijken met de sociale werkplaats die we in Nederland ook kennen. Op deze wijze vinden deze mensen weer werk, eigenwaarde, sociale contacten en levensvreugde.  Vervolgens zijn we zelf dagelijks aanwezig om deze productie te begeleiden, controleren en faciliteren. Daarmee nemen wij verantwoordelijkheid voor een ten onrechte soms wat 'vergeten' en onzichtbare groep mensen in onze drukke en snelle  maatschappij.

Eerlijke prijs


Deze waarde is niet in geld uit te drukken maar het is een feit dat het product een betere marge of lagere prijs zou hebben wanneer we het in Azie zouden produceren. De prijs die je betaald is een eerlijke prijs voor een product dat in Europa gemaakt is. Informatie

Leeuwarderstraatweg 162

8441 PH Heerenveen

 

KVK 01165121

VAT NL8213.93.972

ABNAMRO NL35ABNA 0492219931

 

Email:

Info@gforce.online

Telephone: +31654143241


Contact

Leeuwarderstraatweg 162

8441 PH Heerenveen

Tel: +31654143241 

Klantenservice

Binnen de Benelux gratis verzending

 

Levering binnen 1-3 werkdagen, 10 dagen of 14 dagen afhankelijk van beschikbaarheid

 

Retourneren of ruilen naar Leeuwarderstraatweg 162,                 8441 PH Heerenveen

 

Maat bepalen

  • bracelets: polsomvang + 1 cm
  • Apple watch bracelet = polsomvang