Smartwatches versus traditionele horloge

Het valt me op dat er nog niet veel winkels in onze branche zijn die het dragen van smart watches faciliteren terwijl deze m.i. niet weg te denken zijn uit onze wereld. een van de belangrijkste redenen waarom wij met Banded Amsterdam de apple watch bracelet hebben geïntroduceerd. Smartwatches zijn handig en nuttig, en laten we toegeven - ze zijn leuk om te dragen. Steeds meer designers voegen slimme, stijlvolle accenten toe, waardoor ze aantrekkelijker zijn dan de originele ontwerpen, en sommige bedrijven bieden hybride smartwatches die een aantrekkelijke combinatie van functies van beide typen bieden. Laten we eens dieper kijken naar dit thema en inzoomen op de voordelen van elk.

Een korte geschiedenis van de Smartwatch

Wearable technologie is met grote sprongen ontwikkeld sinds de eerste smartwatches in 1984 door Seiko werden geïntroduceerd. Vroege polscomputers konden hun dragers helpen memo's te maken, vergaderingen te plannen en basisberekeningen te maken. In 1994, toen de Timex Data-link werd geïntroduceerd, konden smartwatches communiceren met pc's via draadloze gegevensoverdracht. Seiko introduceerde de eerste horloge / telefoon-combinatie in 1999 en het tempo versnelde. Tegen 2013 waren de meeste computerbedrijven diep in onderzoek en ontwikkeling.

 

De eerste smartwatch van Apple werd uitgebracht in 2015 en de waterbestendige Gear S2 van Samsung debuteerde in hetzelfde jaar. In 2016 werd een bijgewerkte Samsung smartwatch, de Gear S3, geïntroduceerd, samen met de TAG Heuer Connected, horloges die beter bekend staan als Android Wear.

 

 

Naarmate de tijd verstrijkt, worden smartwatch-functies rijker en verbetert de technologie. Verschillende modellen functioneren als zelfstandige telefoons die compatibel zijn met populaire apps, en andere zijn verkleind voor een slanker, luxer uiterlijk.

 

Voordelen

Het lijdt geen twijfel dat smartwatches blijven en we denken dat ze in de loop van de tijd nog beter zullen worden. Voor degenen die houden van interactie met de nieuwste technologie, is dit fantastisch nieuws. Het is veelal een kwestie van tijd; wanneer start jij  dit potentieel voor draagbare technologie te gaan benutten en daarmee de vele handige functies die het biedt? Het is het heel duidelijk dat de voordelen talrijk zijn.

 

Nadelen

 

Er zijn ook nadelen aan smartwatches; naast een klein schermformaat en een beperkte batterijduur - belangrijkste is dat technologie snel evolueert en elektronische apparaten daardoor een beperkte levensduur hebben. Dit betekent dat dragers merken dat ze hun smartwatch ongeveer met hetzelfde tempo vervangen als dat ze met hun smartphone doen; afhankelijk van hun behoeften en de apparaten die ze kiezen, kan dat jaarlijks of om de paar jaar zijn. Natuurlijk is dit geen probleem voor mensen die van technologie houden - het kan zelfs heel leuk zijn om een nieuwe telefoon te kopen met opwindende, bijgewerkte functies die het leven gemakkelijker maken.

 

Traditionele horloges zijn technologische wonderen op zich. Kleine bewegende delen fascineren het oog en luxe functies voegen een welkome aanraking van klasse toe aan de garderobe van de drager. Fonkelende diamanten, edelmetalen en ingewikkelde functies zorgen voor een nog meer visuele aantrekkingskracht. Net als een mooi sieraad is een luxe horloge uniek, speciaal en duurzaam. Er blijven legio van verzamelaars die kunnen genieten van het hebben van verschillende horloges die hun waarde in zijn of haar garderobe houden en ze voor verschillende gelegenheden en verschillende doeleinden kunnen dragen, en er is iets prachtig nostalgisch aan de eenvoud die wordt opgeroepen door een traditioneel horloge.

 

 

Een goed ontworpen horloge ziet er nooit verouderd uit - sommige kunnen zelfs een heel leven meegaan en zelfs van de ene generatie op de andere worden doorgegeven. Bijna alle luxe horloges kunnen worden omschreven als draagbare kunst, en de meeste hebben een zeer interessante geschiedenis.

 

Gelukkig voor liefhebbers van smartwatches en fans van traditionele polshorloges, is er genoeg ruimte voor de nieuwste smartwatch-technologie en ouderwetse horloges naast elkaar, samen goed voor een opwindend potentieel voor het combineren van functies die een nog bredere basis aanspreken van degenen die fijne uurwerken waarderen.

Sommige bedrijven vervagen de lijnen door klanten aan te moedigen om een Apple-horloge en een gewoon horloge om dezelfde pols te dragen. Het is opmerkelijk eenvoudig dankzij banden die geschikt zijn voor zowel het standaardhorloge als de smartwatch; u draagt het traditionele horloge zoals gewoonlijk op het bovenste gedeelte van de pols en houdt de smartwatch aan de onderkant van de pols. Het bekijken van een van beide is eenvoudig, afhankelijk van de manier waarop u uw arm draait. Op deze manier kunt u blijven genieten van de stijl van uw favoriete horloge en van het gemak van directe    

                                                                                                                                               toegang tot meldingen en andere functies.

 

Niet of .... maar en!

Veel mensen blijven genieten van het dragen van traditionele horloges op zijn minst een deel van de tijd, ze wisselen ze met smartwatches naar behoefte. Het is net zoiets als beslissen welk traditioneel horloge te dragen met een bepaalde kledingstijl of voor een bepaalde gelegenheid, en net zo leuk. Hoewel smartwatches hun waarde niet behouden zoals traditionele luxe horloges, is er zeker een plek voor hen in bijna elke garderobe. Daarmee is de markt voor smartwatches een van de snelst groeiende en daarom ook belangrijk voor iedere moderne sieraden winkel. 

 

Contact

Leeuwarderstraatweg 162

8441 PH Heerenveen

Tel: +31654143241 

Klantenservice

Binnen de Benelux gratis verzending

 

Levering binnen 1-3 werkdagen, 10 dagen of 14 dagen afhankelijk van beschikbaarheid

 

Retourneren of ruilen naar Leeuwarderstraatweg 162,                 8441 PH Heerenveen

 

Maat bepalen

  • bracelets: polsomvang + 1 cm
  • Apple watch bracelet = polsomvang