Banded Amsterdam, Hand gemaakt en maatschappelijk en milieu verantwoord uit Berlijn

De armbanden van Banded worden met de hand geproduceerd in hartje Berlijn. Een van de keuzes van onze oprichters is om binnen de mogelijkheden die we hebben, zoveel mogelijk op maatschappelijk en milieu verantwoorde wijze te doen. Dat klinkt mooi maar wat doen we dan anders?

Handgemaakt

Wij zijn zo gewend aan machinale perfectie ... we vinden het prachtig wanneer een product met de hand gemaakt wordt maar oh jee, mijn printje staat niet helemaal recht ... Jammergenoeg is ambacht bijna verdwenen, we zien steeds minder echte vakmensen, met name doordat we veel sneller, goedkoper en perfecter kunnen produceren met machines. Het liefst ver weg, het blijft vies werk waarvoor wij ons in het westen vaak te goed en te duur vinden. Banded wordt in Berlijn geproduceerd, met de hand bedrukt, met de hand gesloten. Hierdoor staat een print soms niet helemaal in het midden uitgelijnd. Wij zien dat als de perfecte imperfectie van handwerkt.

Groen geproduceerd

Onze armbanden worden gezond gemaakt. Ze zijn gemaakt van edelstaal - stainless steel, vrij van allergenen en nikkel. Dat laatste noemen we specifiek omdat die veel gevraagd wordt. Overigens is het al vele jaren verboden om Nikkel te gebruiken in producten welke direct contact met de huid hebben. Derhalve wordt al ons metaal voor bewerking door een onafhankelijk instituut gecontroleerd op nikkel. Ook onze coating is een milieu vriendelijk product dat onschadelijk is voor de gezondheid van onze productie medewerkers. Bij de productie van ons half fabrikaat, wordt er gekozen voor gecertificeerde producenten die alle maatregelen treffen om hun CO2 uitstoot te minimaliseren.

Ver weg of dichtbij?

Veel bedrijven verplaatsen hun productie naar Azie. De belangrijkste driver hiervoor is de prijs en marge. Aziatische producenten krijgen veelal een lijst met sociaal maatschappelijke voorwaarden waaraan ze moeten voldoen en mogen vervolgens produceren. Dan moet je vooral denken aan zaken als kinderarbeid en veilige  en schone arbeidsomstandigheden.  Die voorwaarden worden vervolgens eens per jaar steekproefsgewijs gecontroleerd en vervolgens kunnen ze zeggen dat ze sociaal en maatschappelijk verantwoord produceren. Dat zou in ons geval ook een keuze kunnen zijn.

Sociaal en Maatschappelijk verantwoord

Toch kiezen we bewust voor dichtbij. Allereerst omdat we de overtuiging hebben dat we beter dichtbij, in onze eigen cultuur met onze eigen normen en waarden, als merk je sociaal en maatschappelijk verantwoordelijkheid  kunt nemen en het dan ook veel beter kunt controleren.

Er zijn in onze westerse landen heel veel mensen die niet kunnen werken, om allerlei redenen. Soms heeft dat een medische achtergrond en hebben mensen een psychische of lichamelijke beperking, soms ook een sociale. Zo zien we dat mensen die genezen van een ernstige ziekte en boven een bepaalde leeftijd weer proberen in te stromen, enorme problemen hebben om een baan te vinden en soms zelfs sociaal geïsoleerd raken.

In nauw overleg met locale zorginstellingen selecteren we medewerkers voor wie het goed is om te werken en bieden die de mogelijkheid om onder begeleiding onze armbanden te produceren. Je zou het kunnen vergelijken met de sociale werkplaats die we in Nederland ook kennen. Op deze wijze vinden deze mensen weer werk, eigenwaarde, sociale contacten en levensvreugde.  Vervolgens zijn we zelf dagelijks aanwezig om deze productie te begeleiden, controleren en faciliteren.  Veelal zien we binnen afzienbare tijd enorme progressie bij de individuele medewerkers. Dit zichtbare 'resultaat' geeft ons de voldoening dat we hebben bijgedragen aan herstel van een individu. Daarmee nemen wij verantwoordelijkheid voor een ten onrechte soms wat 'vergeten' en onzichtbare groep mensen in onze drukke en snelle  maatschappij.

Eerlijke prijs

Deze waarde is niet in geld uit te drukken maar het is een feit dat het product een betere marge of lagere prijs zou hebben wanneer we het in Azie zouden produceren. De prijs die je betaald is een eerlijke prijs waarbij iedere armband aan een stukje herstel van een medemens bijdraagt. 

http://sieraden.startcentro.nl

Contact

Leeuwarderstraatweg 162

8441 PH Heerenveen

Tel: +31654143241 

Klantenservice

Binnen de Benelux gratis verzending

 

Levering binnen 1-3 werkdagen, 10 dagen of 14 dagen afhankelijk van beschikbaarheid

 

Retourneren of ruilen naar Leeuwarderstraatweg 162,                 8441 PH Heerenveen

 

Maat bepalen

  • bracelets: polsomvang + 1 cm
  • Apple watch bracelet = polsomvang