Nieuw @ G-Force

Banded Amsterdam, de stalen armband, gebaseerd op de iconische vintage horlogeband.

Op 1 september jongstleden ben ik een samenwerking gestart met een startend merk “Banded Berlin”. Amerikaans industrieel designer Ashley Hibbs en Berlijnse mode - sieraden specialist en drijvende kracht achter het idee, Heike Gebel ontmoetten elkaar in 1996. Jaren later, in 2012 besluit Ashley naar Berlijn te verhuizen en in 2014 worden de eerste zaadjes voor Banded Berlin geplant. Er wordt lang gezocht naar de juiste productie wijze, met name om de iconische stalen horloge band te voorzien van de juiste coating. Uiteindelijk lukte het in 2017 om het recept te ontwikkelen waardoor de kwaliteit van de coating gegarandeerd was. De banden worden in Berlijn met de typische Duitse “Grundlichkeit” op een milieu vriendelijke wijze geproduceerd. Het resultaat mag er zijn, een prachtig kwaliteitsproduct, nikkel vrijUV bestendig, slijtvast, waterproof met onbeperkte creatieve mogelijkheden. En dat is waarom het gaat, we willen met iedere band een individueel verhaal vertellen. De band die je draagt geeft je de mogelijkheid om je verhaal te delen met anderen.

 

Iedere Band vertelt zijn eigen verhaal

Het hart van Banded Amsterdam wordt gevormd door de verhalen, verbeelding, hoop, verbondenheid en vriendschappen van individuen. Deze verhalen bouwen een band tussen mensen, steden, culturen en verschillende sociale klassen. 

Wat ons betreft zouden schoonheid & kwaliteit bereikbaar moeten zijn voor iedereen net zo goed als dat mode  democratisch zou moeten zijn. Wij streven naar een product dat gelijktijdig tijdloos en modern is. En wat is er nu mooier dan dat te bereiken met de iconische vintage horloge band te transformeren in een draagbaar stukje kunst. 

 

“De Markt” 

Inmiddels is er uitgebreid getest en verkocht op locale (kunst & cultuur) markten in Berlijn, Los Angeles, London, Perth, Tel Aviv, Palm Springs, Zagreb en op Ibiza en het product is zeer succesvol. Een markt is een prachtige testcase omdat het veel verschillende type mensen samenbrengt. Je hebt direct contact met de eindconsument en kunt daar snel naar handelen. 

 

 

Daarnaast heeft Lufthansa het merk ontdekt en inmiddels opgenomen hun inflight duty free programma. Deze luchtvaartmaatschappijen verbinden steden, mensen, culturen en sociale klassen natuurlijk als geen ander. Een perfect match dus. Voor Banded Berlin een uitgesproken mogelijkheid om dagelijks gezien te worden door duizenden mensen in een omgeving temidden van de grote merken. 

 

 

 

 

 

“Elke Band verteld zijn eigen verhaal”

 

Think big, Start small, Scale fast  

Zoals voor alle grote ideeën geldt, eerst klein starten en wanneer het aanslaat snel opschalen. Daarom hebben we besloten om die opschaling samen te gaan doen. Wij starten in November in de BENELUX met Banded Amsterdam. Daarna volgen Antwerpen, Brussel, Luxemburg en vervolgens gaan we ook de belangrijkste Scandinavische steden aan. 

 

Wholesale

 

Ook is het merk toe aan de stap naar winkels, online en offline. Overal waar mensen zijn die van mode, kunst en traditie houden is er plaats voor ons iconische & sociale product. Daarom starten we kleine hoeveelheden in zorgvuldig geselecteerde winkels in de Benelux, Duitsland en Scandinavie. De collectie wordt met een branded display geleverd welke een destination voor verzamelaars van deze  “artisan” armbanden zal worden in zijn eigen vertrouwde mode - lifestyle winkel. 

 

Banded Amsterdam is nikkel vrij, slijtvast, UV bestendig en waterproof. Bovenal erg cool.

 

 

Collectie Banded Amsterdam  

 

De Banded Amsterdam collectie bestaat uit zowel Vrouwen als Mannen banden in vele kleurrijke dessins. Van grafische dessins tot uni’s in goud en RVS. Veelal zijn de banden cultureel geïnspireerd, zo zien we Venetiaans tegelwerk, delfts blauw, Marokkaans aardewerk en vele andere inspiratie bronnen. Daarnaast is er inmiddels een aantal interessante samenwerkingen met lokale kunstenaars & influencers. Op dit moment bestaat de collectie uit bijna 150 verschillende dessins. Er wordt voortdurend ontwikkeld en geproduceerd, er vindt dus continue verversing van het aanbod plaats. De banden worden in 3 maten aangeleverd en zijn makkelijk te vermaken. Hier wordt een speciale tool bijgeleverd. Wij werken dus niet met seizoenen. We kunnen steeds direct leveren.

 

Black and white bracelet

Banded Amsterdam - G-Force BV Heerenveen

 

Wij werken vanuit Heerenveen. Ons kantoor cq showroom hebben wij aan de Leeuwarderstraatweg 162 te Heerenveen, de boerderij waar we ook wonen. Verder komen we graag bij onze klant. Uiteindelijk krijgen we daar de meeste en beste informatie ten aanzien van behoeften en wensen.  Wij wensen u goede zaken en hopen u binnenkort een keer onze collectie te kunnen tonen. Heeft u interesse gekregen in ons verhaal? Bel ons en wij maken graag een afspraak.

 

Banded Amsterdam

Leeuwarderstraatweg 162

8441 PH Heerenveen

 

 

                                                                                                          Robert Meijer +31 (6) 54143241

 

 

http://sieraden.startcentro.nl

http://fashion.linkdirectory.be

Contact

Leeuwarderstraatweg 162

8441 PH Heerenveen

Tel: +31654143241 

Klantenservice

Binnen de Benelux gratis verzending

 

Levering binnen 1-3 werkdagen, 10 dagen of 14 dagen afhankelijk van beschikbaarheid

 

Retourneren of ruilen naar Leeuwarderstraatweg 162,                 8441 PH Heerenveen

 

Maat bepalen

  • bracelets: polsomvang + 1 cm
  • Apple watch bracelet = polsomvang